Всеукраїнська дитячо-спортивна військово-патріотична гра «Сокіл», («Джура»)»

Відповідно до наказу відділу освіти, молоді та спорту Нововоронцовської РДА «Про проведення у 2017/2018 н. р. І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») від 30.03.2018р. № 72, та з метою патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, з 11 по 12 травня 2018 року на базі КЗ «Дитячий оздоровчий табір ім.. І. Бережного» проводився І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – Гра).

У Грі взяли участь 12 команд із 14 загальноосвітніх закладів району:

- «Бойовий гопак», Біляївський НВК І-ІІІ ст.;

- «Сокіл», Гаврилівська ЗОШ І-ІІІ ст.;

- «Таврійський дозор», Дудчанське ЗОСШП І-ІІІ ст.;

- «Золотянські козаки», Золотобалківська ЗОШ І-ІІІ ст.;

- «Бізони», Любимівська ЗОШ І-ІІІ ст.;

- «Відважні козаки», Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ст.;

- «Соколи», Нововоронцовська ЗОШ І-ІІІ ст. №1;

- «Січові стрільці», Нововоронцовська ЗОШ І-ІІІ ст. №2;

- «Козацька воля», Нововоскресенська ЗОШ І-ІІІ ст.;

- «Золота булава», Новоолександрівська ЗОШ-д/з І-ІІІ ст.;

- «Осокори Січ», Осокорівська ЗОШ І-ІІІ ст.;

- «Соколята», Хрещенівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Гра проходила в умовах, наближених до польових на території комунального закладу «Дитячий оздоровчий табір ім.. І. Бережного» с. Новоолександрівка.

Протягом двох днів рої виборювали право на перемогу у численних конкурсах та змаганнях за програмою Гри. Учнівська молодь району виявила високий рівень знань та вмінь з початкової військової та фізичної підготовки. Суддівська колегія Гри особливо відзначила стройову підготовку роїв у конкурсі «Впоряд». Учасники Гри з успіхом упоралися з творчими завданнями конкурсів «У колі друзів», «Добре діло». Джури продемонстрували високий рівень знань з військової історії України (конкурс «Відун», «Чумацький шлях») та вмінь з надання першої медичної допомоги (конкурс «Рятівник»). Напруженими були змагання зі стрільби з пневматичної рушниці (конкурс «Стрільба») та спортивно-туристського багатоборства («Смуга перешкод», «ШТурМ», «Перетягування линви»). На другий день для команд був проведений майстер клас з гасіння умовної пожежі працівниками ІІІ державного пожежно-рятувального посту ГУДСНС України у Херсонській області.

До організації та суддівства Гри були залучені: Непомнящий М.М. – директор Нововоронцовського спортивно-технічного клубу ТСО України, Горбенко О.С. – начальник ІІІ державного пожежно-рятувального посту ГУДСНС України у Херсонській області, Ткаченко О.С. – заступник військового комісара з територіальної оборони Нововороноцвсько-Високопільського об’єднаного районного військового комісаріату.

Переможцем став рій «Таврійський дозор», Дудчанського ЗОСШП І-ІІІ ст., який отримав честь представляти наш район на обласному етапі Гри.

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.